Šta je medijacija ?


Medijacija je postupak u kojem treća neutralna osoba (MEDIJATOR) pomaže strankama u nastojanju da postignu obostrano prihvatljivo rješenje spora.

Pročitaj više...

Riječ više


Vesna Dasović Marković
Prikaz knjige J. Anderson Little-a „Govoriti o novcu – kako voditi medijaciju u sporovima iz osiguranja i drugim monetarnim sporovima“

Pročitaj više...

Novo - Medijacija


Od spora do dogovora

Preuzmite dokumente, pokrenite
postupak, odaberite medijatora,
sjednite za sto i riješite spor medijacijom.

Pročitaj više...

Pitanja i odgovori


Forum
Ovdje možete naći najčešće postavljana pitanja i odgovore na ta pitanja vezano za postupak rješavanja sporova medijacijom.

Posjetite forum

Ukratko o našem Udruženju

O UDRUŽENJU

Udruženje medijatora u Bosni i Hercegovini osnovano je u martu 2002. godine s ciljem stvaranja uslova za uvođenje medijacije kao alternativne metode za rješavanje sporova. Udruženje želi građanima i građankama pružiti mogućnost da brzo i efikasno rješavaju sporove i dođu do rješenja koja će zadovoljiti sve strane u sporu, a sudovima pomoći da se smanji broj zaostalih predmeta, te dugoročno i priliv predmeta u sudove.

AKTIVNOSTI

  • pružanje usluga medijacije,
  • pružanje usluga obuke za medijatore i certifikovanje medijatora,
  • pružanje usluga posebnih programa obuke za sudije, advokate, korisnike medijacije i druge zainteresovane grupe,
  • praćenje dostignuća u razvoju medijacije u regiji i svijetu i povezivanje sa sličnim organizacijama.

Clanstvo Udruženja medijatora trenutno čine sudije, advokati, prosvjetni radnici, psiholozi, novinari i ljudi drugih profesija koji su stekli sposobnosti i vještine za pomoć drugima u rješavanju sporova. Udruženje ima šest trenera sa višegodišnjim iskustvom u podučavanju o medijaciji, rješavanju sukoba i pregovaranju u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Kanadi.

Udruženje je registrovano pri Ministarstvu civilnih poslova i komunikacija Bosne i Hercegovine (danas registar vodi Ministarstvo pravde BiH) 5. novembra 2002. godine.

Poziv za trening početni trening Medijacija 1 - Sarajevo

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za početni trening Medijacija 1- Obuka za medijatore, koji je planiran u terminu od 31.05. do 04.06.2017.godine u Sarajevu. Prijave možete slati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

Početni trening Medijacija

Udruženje medijatora u BiH planira do kraja 2016 godine u Sarajevu održati početni trening Medijacija 1. Termin treninga će se naknadno odrediti. Prijave za trening su u toku. Prijave slati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli .

Poziv za trening početni trening Medijacija 1 - Sarajevo

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za početni trening Medijacija 1- Obuka za medijatore, koji je planiran u mjesecu maju 2016 godine u Sarajevu. Prijave slati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

Poziv za trening početni trening Medijacija 1

Banjaluka, 28.12.2015 godine - Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za početni trening Medijacija 1- Obuka za medijatore koji je planiran u februaru 2016 godine u Banjaluci. Prijave slati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

Poziv za trening „Medijacija 1 – obuka za medijatore“

Sarajevo, 15.04.2015, Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za početni trening Medijacija 1 – Obuka za medijatore koji je planiran u mjesecu junu 2015 godine u Sarajevu I Banjaluci. Prijave slati na e-mail:
- Sarajevo, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli
- Banjaluka, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

Pretražite stranicu

Video galerija

Pitanje mjeseca

Da li ste koristili usluge medijatora pri rješavanju sporova?

Prijava članovaBroj posjeta

Ko je on-line ?

Mi imamo 17 gosti online